Ecologische uitvaartkist uit de Zaanstreek,

Steeds meer mensen leven milieubewust en willen consuminderen. Ook bij overlijden begint duurzaamheid een steeds grotere rol te spelen. Een duurzaam afscheid levert een bijdrage aan het milieu en onze nabestaanden.

Kistenfabriek de Boer uit Zaandam is daarom een unieke samenwerking aangegaan met Bakker & van der Blom Uitvaartzorg met als resultaat een ecologische uitvaartkist.

Onze ecologische uitvaartkist
Om een zo klein mogelijke footprint achter te laten hebben wij een eerlijk vurenhouten product ontwikkeld waar geen druppel lijm aan te pas komt. Gemaakt van FSC-gecertificeerd hout uit gewassen van snelgroeiende bomen. Chemische stoffen zoals  lijmen, plastic en lak wordt vermeden. Bij sommige religies worden er kisten gebruikt waar geen ijzer in verwerkt is maar met houten pennen de kist in elkaar gezet wordt. Deze kisten gaan op aanvraag.

Stijlvol en passend bij een waardig afscheid. Mooi afgewerkte vuren delen met een klein schuin randje en afgeronde handgrepen. Geen fineer maar eerlijk hout en degelijk handwerk.
Als gevolg hiervan zal deze ecologische doodskist, in het geval van een begrafenis niet jaren in de grond blijven zonder te vergaan. En bij een crematie zal de CO2 uitstoot tot een minimum beperkt worden.

De afmeting en de bekleding van onze milieuvriendelijke kist
Omdat de mens steeds langer maar ook breder wordt is het ontwerp van onze uitvaartkist iets breder en is bij de bekleding het ecologische aspect zichtbaar. Geen satijn of plastic maar de natuurlijke vezel houtwol wordt gebruikt. Een voordeel van houtwol is dat je met het materiaal het lichaam op een goede manier kan ondersteunen waardoor er een natuurlijke houding ontstaat.

Naar eigen smaak aanpassen
Onze eco-kisten zijn ongelakt en kunnen beschreven met stiften of beschilderd worden met een laatste groet. Dat wordt vandaag de dag steeds meer gedaan en kan een positieve bijdrage leveren aan de rouwverwerking

Wat is een ecologische grafkist?
Een ecologische grafkist is gemaakt van duurzaam verbouwd hout, waardoor het zonder schade te brengen aan het milieu in de grond kan composteren. Misschien klinkt het materiaal niet als muziek in de oren, maar denk niet dat deze grafkist er niet leuk uit kan zien. De makers van deze ecologische grafkisten kunnen met verschillende materialen aan de slag. Hierdoor is er zelfs de keuze in kleuren met de aarde als basis, zoals groen, bruin, geel en rood. De kist kan dus zowel milieuvriendelijk als modern en stijlvol zijn.

Kosten van een ecologische grafkist
Een biologisch afbreekbare grafkist, het klinkt alsof er wel wat geld voor neergelegd moet worden. Dit is dus niet het geval. Doordat de kisten gemaakt worden van hetzelfde materiaal als die in het overige proces gebruikt worden, scheelt dit dus in de prijs ten opzichte van traditionele kisten.

Goedkoper
Nog een voordeel: de eco-uitvaartkist kost minder dan een traditionele kist. Heeft u een naturaverzekering bij een van de grote uitvaartverzekeraars waarbij in de polis een standaardkist is meeverzekerd, dan bent u niet verplicht de standaard kist af te nemen en kunt u zelf de keuze maken om voor de Ecokist te kiezen. De kosten voor de ecologische uitvaartkist bedragen € 556,60 inclusief btw.

Think global, shop local
Als een groene kist van ver moet komen, dan draagt het transport niet bij aan de duurzaamheid. Kies daarom voor een ecologische handgemaakte uitvaartkist van Kistenfabriek de Boer. Kwalitatief en betaalbaar. Meer info en te bestellen bij Bakker & van der Blom Uitvaartzorg

Van informatie tot productie. Heeft u interesse in onze ecologische uitvaartkist? Dit contact loopt via Dennis Bakker of Martin van der Blom van Bakker & van der Blom Uitvaartzorg. Klik hier voor de website of bel direct 075 – 612 59 33.

U kunt ook rechtstreeks bij de Kistenfabriek bestellen, ook als particulier. Neem contact met ons op via ons contacformulier